menu
15.08.2023
Na het 11e FringeL Festival gaat Stichting Gleveris stoppen

Medio 2024, dat is ruim 12.5 jaar na de oprichting en na het elfde FringeL Festival, zal Stichting Gleveris stoppen met het organiseren van probeerprojecten autisme. 

We kijken met buitengewoon veel voldoening terug naar de vele en diverse projecten en vooral ook de enthousiaste deelnemers daaraan. Boeken, CDs, exposities, optredens tijdens de FringeL Festivals: wat blijven er veel prachtige herinneringen! En niet te vergeten: verschillende nieuwe onderlinge contacten. Want de probeerprojecten waren er niet alleen om te helpen vaardigheden/wensen om te zetten in eigen producten maar ook om te netwerken en vrienden te maken. 

Waarom dan toch stoppen? We hebben geconstateerd dat veel deelnemers, mn artiesten van de FringeL Festival, door de jaren heen zoveel met succes hadden bereikt dat het proberen steeds meer op de achtergrond kwam. Te denken valt aan de ontwikkellijn van solo-optredens, via duets, ensembles naar optreden in een echt orkest in een goed gevulde concertzaal! Ook bij de ondersteuning van andere projecten bleken deelnemers al in een ver gevorderd stadium van hun project dat de bijdrage van Gleveris meer een ondersteuning van de begeleiders werd dan van de doelgroepers zelf. Na het 11e FringeL Festival (10 maart 2024) zullen we de stichting stapsgewijs gaan ontbinden.

Voor autisme-gerelateerde activiteiten verwijzen we alvast naar de website van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (www.autisme.nl).

Voor de festivals verwijzen we naar www.conssert.nl waarvanuit in de toekomst mogelijk festivals o.i.d. worden georganiseerd. 

Wij, bestuur van Stichting Gleveris, nemen nu alvast de gelegenheid te baat om allen die hebben meegedaan/geholpen aan de activiteiten van Gleveris hartelijk te bedanken. En nodigen iedereen uit om op zondag 10 maart 2024 naar het 11e FringeL Festival te komen voor een mooie, gezellige afsluiting.

02.07.2023
Aanmelden voor het 11e FringeL Festival

Speel je minimaal 2 jaar een instrument en heb je autisme/ben je autist: dan kunt je je nog aanmelden voor het 11e FringeL Festival.  Optreden kan solo of met je begeleider of ensemble/band. Je kunt je ook nog aanmelden voor het barOKorkest, hét orkest waarin autisme en barok t/m barmuziek helemaal oké zijn. Meer info of aanmelden per e-mail: info@gleveris.nl

29.04.2023
Storionifestival Outreach Week en autisme

"In de eerste week van het Storionifestival 2023, is vanaf 15 mei een ‘Outreach week’, waarin de focus op maatschappelijke projecten, talentontwikkeling en educatie ligt. Het festival wil een breder publiek bereiken en vooral die mensen in contact brengen met kamermuziek voor wie de drempel naar de concertzaal soms nog hoog is. In de Outreach-week worden concerten georganiseerd voor ouderen en jongeren met een fysieke of mentale uitdaging zoals alzheimer en autisme. Muziek en dans staan centraal waarbij het Storioni Trio en danser Andrew Greenwood samen met patiënten en mantelzorgers ontdekken wat de mogelijkheden en effecten zijn van klank en beweging. Bij de ontwikkeling van het programma en het bereiken van de doelgroepen wordt samengewerkt met onder meer het Catharina Ziekenhuis Eindhoven, Stichting Papageno, Bij Ons Thuis, de Technische Universiteit en Tilburg University. Het belooft twee bijzondere weken te worden!" Aldus de website van het Storionifestival.

06.04.2023
Guts & Glory Special Edition: zaterdag 13 mei

Op zaterdag 13 mei vindt de Speciale editie van Guts & Glory plaats. Rabozaal; Theater van de Stad: begint om 14:00uur, Mede mogelijk gemaakt door Stichting Gleveris en Rotary Club Oss. Meer info: Lievekamp en ga naar Programma 13 mei, of stuur een e-mail naar: info@gleveris.nl.

21.03.2023
Storioni Trio pilot concert

Een gratis pilot-concert op woensdag 22 maart: 11:30-12:30uur in de Concertzaal Tilburg. Uitvoerenden en publiek (w.o. mensen met autisme) zitten samen op het podium, in een informele setting. De uitvoerenden zijn het Storioni Trio, een slagwerker en danser Andrew Greenwood. Deze pilot is gratis, voor een drankje wordt gezorgd. Programma: verrassende klassieke muziek.

20.03.2023
Uniek in muziek: kort webinar tijdens de Autismeweek 2023

Wil je meer weten over het barOKorkest, hét orkest waarin autisme en barok t/m barmuziek helemaal oké zijn, en/of andere activiteiten die Gleveris organiseert? Meld je dan middels een e-mail naar info@gleveris.nl aan voor het interactief webinar van een half uur: zaterdag 25 maart a.s., 19.00-19.30uur. Deelname is gratis.

29.12.2022
Dank voor een mooi en bijzonder 2022

Met veel plezier en voldoening kijken we terug op een mooi en bijzonder jaar (2022) probeerprojecten autisme: nieuwe projecten, nieuwe contacten en een nieuw orkest! Wij danken alle deelnemers, muzikanten, vrijwilligers, sponsoren, donateurs, de vele bezoekers van de 2 festivals en sympathisanten van Stichting Gleveris voor de hartverwarmende ondersteuning en belangstelling. Een prachtig 2023 toegewenst! Bestuur Stichting Gleveris.

24.11.2022
Première barOKorkest ism KamerOsso groot succes

Afgaande op de vele heel positieve reacties van de muzikanten, publiek, andere betrokkenene en nieuwsberichten (BD en Dtv) mogen we concluderen dat de première van het barOKorkest ism KamerOsso een grandioos succes is geworden. Ook de crowdfunding via voordekunst.nl is geslaagd. Volg het Nieuws voor een verslag. Het volgend FringeL Festival is gepland op zondag 10 maart 2024.

08.11.2022
Programmaboekje klaar

Het programmaboekje voor het 10e FringeL Festival waarin de première van het barOKorkest (samen met KamerOsso) is klaar. Een paar kleine donaties (zie: Voordekunst crowdfunding première barOKorkest) en het gaat gebeuren. Wilt u een programmaboekje of meer info?: stuur s.v.p. een e-mail naar info@gleveris.nl.

19.10.2022
Tip van de Festival sluier

Henri Purcell, Johann Sebastian Bach, Carl Philipp Emmanuel Bach, George Friedrich Händel, Bas Janssen, E. di Lazzaro, Francis Lopez,...ze komen allemaal langs. Kom jij ook naar het feestelijk 10e FringeL Festival? Aanmelding via info@gleveris.nl wordt op prijs gesteld.

15.10.2022
Autisme en in orkest spelen?

Heb je autisme en zou je willen proberen om in een orkest te spelen? Kom dan gerust kijken en sfeer proeven bij de repetitie van het barOKorkest, zondag 23 of 30 oktober 2022 in Utrecht (nabij de Domtoren). Het barOKorkest is hét orkest waarin autisme en barok t/m barmuziek helemaal oké zijn. Zie ook de Nieuws items hieronder of bij FringeL Festival. Meer info:info@gleveris.nl.

15.10.2022
Crowdfunding voor de première barOKorkest gestart

Voor de première van het barOKorkest (samen met KamerOsso) ga naar: Voordekunst crowdfunding première barOKorkest. Nog meer weten over crowdfunding/crautfunding?: Stuur s.v.p. een e-mail naar info@gleveris.nl.

07.10.2022
barOKorkest en KamerOsso: een inspirerende combi

De eerste repetitie van het barOKorkest, hét orkest waarin autisme en barok t/m barmuziek helemaal oké zijn, zit er op. De combinatie met KamerOsso blijkt, mede dankzij de bezielende leiding van dirigent Jeroen Goerts, een prima match. Voor meer info over de première tijdens het 10e FringeL Festival (20NOV22), volg het nieuws op deze pagina. Vragen en aanmeldingen (ook graag als publiek) per email naar: info@gleveris.nl.

27.07.2022
Er is nog plaats in het barOKorkest!

In het barOKorkest, hét orkest waarin autisme en barok t/m barmuziek oké zijn, kun je uitproberen hoe het is om in een orkest te spelen/op te treden. Je kunt je al inschrijven om aan 1 (één) muziekstukje mee te doen. De muziek varieert van klassiek t/m eigentijds. Niveau orkestleden: van enkele jaren les t/m afgestudeerd conservatorium. Deelname aan de repetities is qua tijd en locatie flexibel (eventueel zelfs bij jou thuis). Het eerste optreden (bij het 10e FringeL Festival, 20NOV22 in Oss) is met kamerorkest KamerOsso, o.l.v. dirigent Jeroen Geurts. Deelname is gratis. Vragen en aanmeldingen per email naar: info@gleveris.nl.

23.04.2022
Speel jij mee in ons ORKEST?

Bas, Gijs, Hester, Luuk, Mirjam, Nowel, Sander, Suzanne, Tonny, en anderen uit heel NL, vragen of je mee wil spelen in hun ORKEST in oprichting. Na negen geslaagde festivals met diverse muziekstijlen, solisten, duetten, ensembles en bands werkt Stichting Gleveris nu aan een (gelegendheids) ORKEST voor mensen met autisme. Er zijn nog enkele plaatsen voor strijkers, blazers en zangers (S,A,T,B). Niveau: variërend van enkele jaren les t/m afgestudeerd conservatorium. Ervaring met optreden is gewenst, niet vereist. Het aantal gezamenlijke repetities is zeer beperkt. Ter voorbereiding op het eerste optreden (bij het 10e FringeL Festival, 20NOV22 in Oss) wordt o.a. een gezamenlijke workshop/repetitie georganiseerd in Utrecht. Deelname is gratis. Vragen en aanmeldingen uiterlijk 24JUN22 per email naar info@gleveris.nl.

03.04.2022
Wil jij in een orkest spelen?

Autisme en in een orkest spelen? Er zijn nog enkele plaatsen voor blazers en strijkers in 'HET Orkest voor mensen met autisme'. Hiervoor organiseren wij de workshop BarOK! Het eerste optreden is gepland tijdens het 10e FringeL Festival, 20NOV22 in Oss.

03.04.2022
Bezoek de Stichting Gleveris kraam bij het NVA Autisme congres

Op zaterdag 9 april 2022, tijdens de autismeweek, staan wij met een kraam op de Informatie markt van het NVA Autisme congres 2022. Lokatie: Vrije Universiteit (VU), De Boelelaan 1105, Amsterdam.
Je kunt daar vragen stellen over probeerprojecten autisme. Bijvoorbeeld over het orkest voor mensen met autisme, onze festivals, het uitgeven van jouw boek of expositie van jouw kunst. Meer info over het congres: autisme.nl.

15.03.2022
Veel lovende reacties op het geslaagde 9e FingeL Festival

Afgelopen zondag was de 9e editie van het FringeL Festival: 1) heel veel zeer lovende reacties op de artiesten (die er allemaal weer waren, niveau weer hoger) en de ambiance; 2) na afloop meldingen van positieve corona zelf testen van twee bezoekers (geen / zeer milde klachten); dat is niet verwonderlijk met 80 gasten maar we wilden dit toch melden; er waren overigens extra ruimte en middelen beschikbaar gesteld en instructies gegeven. Wij hopen dat de overlast beperkt blijft en wensen iedereen een goede gezondheid en nog lang nagenieten.

26.02.2022
Het 9e FringeL Festival gaat door en met publiek!

Wees welkom op het 9e FringeL Festival. We gaan er weer een gezellig muziekfeest van maken. "We" betreft ook alle artiesten die eigenlijk op 21nov21 zouden optreden: iedereen is weer present. Dat betekent weer diverse muziekstijlen van barok tot eigen werk, solisten en ensembles. Luuk Verheijden, Nowel Copelj, Mirjam Schuddenbeurs, Suzanne Rijken, Sander Pereboom, Christoph en Immanuel van IJzerlooij met Lucie van Lieshout, Bas Janssen, Gijs Neplenbroek met Sander Ponne worden ingeleid door niemand minder dan presentatrice Jellienke Winters!  

25.12.2021
Wil jij optreden in een orkest?

Na het 9e FringeL Fesitval op 13 maart 2022 organiseren wij jubileumeditie 10. Daarin krijgen muzikanten de kans om in een orkest op te treden. Ter voorbereiding werken we aan Workshop BarOK! Met het doel dat de muzikanten samen een gelegenheidsorkest vormen met een optreden tijdens het 10e FringeL Festival op 20 november 2022. Wil je meedoen? Er is nog plaats voor enkele instrumenten. Voor meer informatie stuur svp een e-mail naar: info@gleveris.nl.

12.11.2021
FringeL Festival 9e editie vindt plaats op zondag 13 maart 2022

De 9e editie van het FringeL Festival zou plaatsvinden op zondag 21 november 2021 maar is vanwege COVID-19 verplaats naar zondag 13 maart 2022.

22.09.2021
Even voorstellen: nieuwe secretaris

Mijn naam is Petrik Cuijpers en sinds voorjaar 2021 ben ik secretaris bij het bestuur van stichting Gleveris. Ik ben getrouwd en we hebben twee kinderen die allebei aan de Radboud Universiteit studeren. Mijn hobby's zijn tennis, zeilen, fotografie en sterrenkunde. In 2012 ben ik na een reorganisatie een eigen bedrijf gestart, en wij leveren IT Consultancy en software oplossingen voor laboratoria in de farmaceutische industrie. Ik voel me in een bevoorrechte positie en wil daarom ook graag iets terug doen voor de maatschappij. Eerder heb ik bestuursrollen vervuld bij twee tennisverenigingen en bij een schoolbestuur. Maar sinds we een stagiaire met autisme hebben begeleid voel ik me daar extra bij betrokken. Nu besef ik nog beter dat mensen met autisme dromen hebben zoals ieder ander, maar dat er voor hen veel meer barrières zijn om deze te realiseren. Daarom ben ik blij dat ik via stichting Gleveris een steentje kan bijdragen om mensen met autisme de kans te geven hun probeerprojecten uit te voeren.

17.07.2021
Jaarstukken 2020

De Jaarstukken 2020 zijn beschikbaar: zie ook bij Vragen onderaan de pagina.

14.05.2021
eFlyer voor het FringeL Festival 2021 beschikbaar

De elektronische flyer (PDF) voor het FringeL Festival 2021 is beschikbaar. Wil je de eflyer ontvangen, stuur dan svp een email naar: info@gleveris.nl. Wij proberen binnen 2 dagen te reageren.

13.03.2021
Webinar 'probeerprojecten autisme' in de Autismeweek 2021

Tijdens de Autismeweek 2021 zal de oprichter en bestuursvoorzitter van Stichting Gleveris (Gijs Verheijden) 'online' een interactieve presentatie (Webinar) geven over Gleveris en probeerprojecten autisme. De sessie vindt plaats op zaterdag 3 april 2021 van 16.00-16.45uur. Wil je de Webinar 'bijwonen' stuur dan svp uiterlijk 2 april een e-mail naar info@gleveris.nl. De Webinar is gratis en gaat middels Microsoft-Teams.

09.02.2021
Nieuwe datum 9e FringeL Festival

De 9e editie van het FringeL Festival is gepland op zondag 21 november 2021. Voor aanmeldingen en meer info zie pagina FringeL FestivaL.

29.12.2020
FringeL Festival en COVID-19

Vanwege Covid-19 vindt de 9e editie van het FringeL Festival NIET op zondag 7 maart 2021 plaast. We gaan er vanuit dat we deze editie later in het jaar kunnen realiseren. Daarover berichten we nog. Voor aanmeldingen en meer info zie pagina FringeL FestivaL.

01.12.2020
Motto FringeL FestivaL 2021 is...

Het motto van het 9e FringeL FestivaL, op een nader te bepalen (ntb) datum in 2021 in Oss, is: VERSIERINGEN
Met 'Versieringen' is de toon gezet: kleur en ruimte geven aan muziek en muzikant. Wil je mee doen? Kijk dan op de pagina van het FringeL Festival en meld je aan.

28.11.2020
Slaat de verveling toe?

Kijk eens op de pagina Projecten.

14.03.2020
Verkoop boek Valkyrion van Hein van der Zalm

Ondanks dat de auteur Hein van der Zalm niet aanwezig kon zijn voor het signeren van zijn kersverse fantastisch futuristisch boek werden er toch verschillende exemplaren verkocht in de markt tijdens het netwerk event dat Gleveris onlangs organiseerde. Dit als onderdeel van een probeerproject autisme. Waarmee weer is aangetoond dat Stichting Gleveris zich niet beperkt tot alleen muziek. Andere projecten betroffen: ontwerpen van posters en flyers, een cabaret en een expositie van eigen schilderkunstwerk een filmreportage van een cultureel evenenement, et cetera.

14.03.2020
8e FringeL FestivaL maakt reputatie waar

Ondanks de situatie mbt COVID-19, waarvoor de organisatie en de accomodatie Muzelinck voorzorgsmaatregelen hadden genomen, werd de 8e editie van het FringeL FestivaL weer een waar muziekfeest. Er was volop belangstelling, alle 15 artiesten (uit alle windstreken) waren present, en brachten met allerlei muziekinstrumenten en zang een bijzonder afwisselend programma. Verschillende reportages in krant & radio & TV.  Inmiddels een prachtige traditie maar telkens vernieuwend. Voorbereidingen voor de 'On Tour' versie (Papageno Huis Laren) en de 9e editie (7 maart 2021) zijn alweer in volle gang.

23.05.2019
Droom expositie in de Hermitage in Amsterdam

En wéér wordt een droom werkelijkheid: met haar Emozione-project was Maritha Zoutendijk al prominent aanwezig bij het FringeL FestivaL 2017 in Oss en in de Art Brut Biënnale 2018 in Hengelo. Maar in 2019 gaat haar grote wens pas echt in vervulling en hangen nieuwe indrukwekkende werken van Maritha in 'Facing Spaces' in de Outsider Art Galerie in de Hermitage in Amsterdam! Voor meer info over deze tentoonstelling van tien geselecteerde topkunstenaars: Facing Spaces.

28.04.2019
Wervelend Autisme Cabaret PrikkelVis

Een “ode aan de passie en de sterke eigenschappen van mensen met autisme”, zoals de cabaretiers het zelf noemde. Dat ze met heel veel passie aan hun cabaret in Leiden tijdens de autismeweek 2019 hebben gewerkt was voor ons al duidelijk, want we hadden vooraf overlegd hoe wij (Stichting Gleveris) het PrikkelVis duo het beste zou kunnen ondersteunen om er iets bijzonders van te maken. En dat is zeker gelukt! Onder de naam “De boom der autisme”, passeerde in hoog tempo en met gebruik making van humor, verschillende media en gastoptredens, een grote verscheidenheid aan onderwerpen de revue. Voor elk onderwerp zat een blad aan de boom, welke als centrale blikvanger van de act fungeerde. Met de evaluatie van dit memorabel optreden kon probeerproject PrikkelVis worden afgesloten. Maar PrikkelVis gaat door; dus: hebt u het Cabaret Gemist?: ga naar: www.autismegottalent.nl/PrikkelVis.