menu
28.11.2020
Slaat de verveling toe?

Kijk eens op de pagina projecten.

27.10.2020
FringeL Festivals en COVID-19

Vanwege Covid-19 kan de On Tour versie van het 8e FringeL Festival (die we in het najaar van 2020 in het Papageno Huis in Laren wilden houden) niet doorgaan. De reguliere versie van de 9e editie (gepland op zondag 7 maart 2021) kan ook niet op de vertouwde manier (met een enthousiast publiek in Muzelinck, Oss) plaatsvinden. We onderzoeken nog of we op 7 maart een On Line versie met de artiesten kunnen houden. We hopen van harte dat we ergens in 2021 alsnog een (On Tour) versie te kunnen organiseren. Daarover berichten we nog. 

17.10.2020
Het Van IJzerlooij Ensemble op het NVA Autisme Congres 2020

De gelukkigen die een recente editie van ons FringeL FestivaL hebben kunnen bijwonen zullen het vast beamen: met het 'binnen halen' van het 'Van IJzerlooij Ensemble' heeft de NVA weer een grote muzikale slag geslagen! Want autisme en muziek hebben iets bijzonder positiefs met elkaar... Meer info: https://www.autisme.nl/activiteiten/congres-en-themadagen/nva-autismecongres-2020/

10.08.2020
Motto FringeL FestivaL 2021 is...

Het motto van het 9e FringeL FestivaL, op 7 maart 2021 in Oss, is: VERSIERINGEN
Met 'Versieringen' is de toon gezet: kleur en ruimte geven aan muziek en muzikant. Wil je mee doen? Kijk dan op de pagina van het FringeL FestivaL en meld je aan.

14.03.2020
Verkoop boek Valkyrion van Hein van der Zalm

Ondanks dat de auteur Hein van der Zalm niet aanwezig kon zijn voor het signeren van zijn kersverse fantastisch futuristisch boek werden er toch verschillende exemplaren verkocht in de markt tijdens het netwerk event dat Gleveris onlangs organiseerde. Dit als onderdeel van een probeerproject autisme. Waarmee weer is aangetoond dat Stichting Gleveris zich niet beperkt tot alleen muziek. Andere projecten betroffen: ontwerpen van posters en flyers, een cabaret en een expositie van eigen schilderkunstwerk een filmreportage van een cultureel evenenement, et cetera.

14.03.2020
8e FringeL FestivaL maakt reputatie waar

Ondanks de situatie mbt COVID-19, waarvoor de organisatie en de accomodatie Muzelinck voorzorgsmaatregelen hadden genomen, werd de 8e editie van het FringeL FestivaL weer een waar muziekfeest. Er was volop belangstelling, alle 15 artiesten (uit alle windstreken) waren present, en brachten met allerlei muziekinstrumenten en zang een bijzonder afwisselend programma. Verschillende reportages in krant & radio & TV.  Inmiddels een prachtige traditie maar telkens vernieuwend. Voorbereidingen voor de 'On Tour' versie (Papageno Huis Laren) en de 9e editie (7 maart 2021) zijn alweer in volle gang.

10.02.2020
Programma FringeL FestivaL 2020

Voor de nieuwsgierigen is hier het concept Programma van het 8e FringeL FestivaL, 8 maart 2020, met als motto: Vrij Spelen...
Veel verschillende muziek stijlen, inclusief een bijzondere try-out en tijdens de netwerk markt o.a. een boek promotie en een afvaardiging van Stichting Papageno.

05.01.2020
Dankbare terugblik, stralend vooruitzicht

Het bestuur van Stichting Gleveris bedankt alle deelnemers en hun ondersteunende achterban, en sponsors en vrijwilligers van de diverse probeerprojecten, voor hun enthousiasme en inzet in het  het afgelopen jaar. Verschillende projecten zijn met succes afgerond, we hadden 2 onvergetelijke, geslaagde festivals en we konden veel aspecten van het Beleidsplan 2018-2020 verwezelijken. Inmiddels staan er verschillende interessante projecten op de rails om in 2020 uit te rollen. Interesse: kijk verder op deze website en/of stuur een e-mail naar: info@gleveris.nl.

29.12.2019
Ben jij de presentator, fotograaf, filmer, of mede-artiest op ons festival?

Wil jij eens uitproberen hoe het is om de presentator te zijn van een (prikkelarm) Festival? Of een fotoreportage of filmopname maken? Of een verslag schrijven (bijvoorbeeld als schrijfopdracht op school)? Stuur dan uiterlijk 31-jan-20 (voor artiesten: 31-dec-19) een e-mail naar: info@gleveris.nl

19.11.2019
FringeL FestivaL haalt weer de krant

Wat was het gezellig tijdens de 'On Tour' versie van ons 7e muziekfeest, dit keer in hartje Eindhoven! Dat was het Eindhovens Dagblad niet ontgaan (met een special over de wervelende Lichtstad band CRUSH, met een prachtige actie foto); ook het Brabants Dagblad besteedde er een artikel aan. De groep van getalenteerde artiesten uit heel Nederland wordt steeds meer een grote vrienden/vriendinnen club. Wil je er ook bij zijn of sfeer proeven: kom dan naar de 8e editie, op zondag 8 maart 2020 in Oss: FringeL FestivaL 2020.

02.11.2019
Crautfuding campagne voor FringeL Festival On Tour 2019 gestart

De crautfunding actie voor het FringeL FestivaL On Tour 2019 (crautfunding FFOT2019) is gestart.
Voor meer info over dit Festival: FringeL FestivaL 2019.
Nog meer weten over crautfunding?: Stuur s.v.p. een e-mail naar info@gleveris.nl.

04.10.2019
Programma muzikaal netwerkevent in Eindhoven is klaar!

Het programma voor het muzikaal netwerkevent met info markt op zondag 17 november 2019 in het CKE in Eindhoven is klaar. Accomodatie open: 9:00-14:00 uur, life muziek (diverse stijlen, 7 verschillende acts door artiesten uit heel Nederland): 11:00-13:00uur.

16.06.2019
Nieuw project 'Beeldende kunst': ben jij de kunstenaar?

Bij het project van de jonge beeldend kunstenaar Stasiu staat het verbeelden van Gothic Music centraal; Stasiu heeft al een impostante expositie in zijn galerie in Enschede. Hij wil graag in contact komen met iemand die ook van Gothic Music houdt en hierover wil schilderen/tekenen/beeldhouwen/3D printen, o.i.d.. Met als doel om ervaringen uit te wisselen en -nog mooier- iets samen te doen dat bijvoorbeeld kan leiden tot een gezamenlijke expositie. Interesse? Stuur een e-mail naar: info@gleveris.nl 

16.06.2019
Nieuw project 'Lyrics Music': ben jij de componist?

Bij het project van de getallenteerde songwriter ‘Caribbean Phoenix’ wordt je uitgedaagd om op een songtekst een prachtige muziek compositie te maken; CP heeft al een 100-tal indringende songteksten (diverse genre’s) klaar liggen; als jouw muziek tot een aansprekende uitvoerbare combinatie leidt wordt de lyric in het programma van het FringeL FestivaL 2020 opgenomen. Interesse? Stuur een e-mail naar: info@gleveris.nl

23.05.2019
Droom expositie in de Hermitage in Amsterdam

En wéér wordt een droom werkelijkheid: met haar Emozione-project was Maritha Zoutendijk al prominent aanwezig bij het FringeL FestivaL 2017 in Oss en in de Art Brut Biënnale 2018 in Hengelo. Maar in 2019 gaat haar grote wens pas echt in vervulling en hangen nieuwe indrukwekkende werken van Maritha in 'Facing Spaces' in de Outsider Art Galerie in de Hermitage in Amsterdam! Voor meer info over deze tentoonstelling van tien geselecteerde topkunstenaars: Facing Spaces.

28.04.2019
Wervelend Autisme Cabaret PrikkelVis

Een “ode aan de passie en de sterke eigenschappen van mensen met autisme”, zoals de cabaretiers het zelf noemde. Dat ze met heel veel passie aan hun cabaret in Leiden tijdens de autismeweek 2019 hebben gewerkt was voor ons al duidelijk, want we hadden vooraf overlegd hoe wij (Stichting Gleveris) het PrikkelVis duo het beste zou kunnen ondersteunen om er iets bijzonders van te maken. En dat is zeker gelukt! Onder de naam “De boom der autisme”, passeerde in hoog tempo en met gebruik making van humor, verschillende media en gastoptredens, een grote verscheidenheid aan onderwerpen de revue. Voor elk onderwerp zat een blad aan de boom, welke als centrale blikvanger van de act fungeerde. Met de evaluatie van dit memorabel optreden kon probeerproject PrikkelVis worden afgesloten. Maar PrikkelVis gaat door; dus: hebt u het Cabaret Gemist?: ga naar: www.autismegottalent.nl/PrikkelVis.

11.03.2019
Grote waardering voor de FringeL FestivaL artiesten

De artiesten van het FringeL FestivaL 2019 bleken het motto van de 7e editie, welke plaatsvond op 10 maart j.l., goed te hebben begrepen: zij gaven zonder uitzondering blijk van "Lef Tonen!". Het werd wederom een sensationeel muziekfeest. En er werd flink ge-netwerkt. Een uitgebreider verslag is in de maak;  foto's staan al op DTV bij FringeL FestivaL 2019.

01.01.2019
Dank voor 2018 en gelukwens voor 2019

Beste deelnemers, coaches, sponsors, donateurs en vrijwilligers: hartelijk dank voor jullie inzet en medewerking in 2018; hierdoor konden we weer verschillende nieuwe probeerprojecten autisme starten en lopende projecten voortzetten; het 6e FringeL FestivaL werd de beste editie tot nu toe bevonden. Een prachtig 2019 toegewenst! Wij hebben er weer veel zin in. Het bestuur van Stichting Gleveris.