menu

Medio 2024, ruim 12.5 jaar na de oprichting en na het 11e FringeL Festival, zal Stichting Gleveris worden opgeheven.  

Voorbeelden van leuke projecten die we hebben kunnen realiseren:

Filmreportage, fotoreportage

Je moet het maar durven: geconcentreerd een film- of foto-reportage maken van mensen die in het kader van probeerprojecten bezig zijn hun muzikale talenten te laten horen onder het toeziend oog (en luisterend oor)  van  een honderdtal toeschouwers. Gleveris recruiteerde de filmmaker en fotograaf en een professional die -indien nodig- kon coachen. Vanuit verschillende hoeken werden prachtige shots gemaakt.  De muzikanten zullen nog lang kunnen nagenieten van hun optredens. Foto hiernaast: de filmer door het oog van de fotograaf:  twee visuele probeerprojecten autisme in een flits vastgelegd.

Grafisch ontwerp van poster

Een aansprekende poster maken waarin duidelijk wordt gemaakt waar Stichting Gleveris voor staat: dat vond de deelnemer van dit project een mooie uitdaging. Schitterend resultaten staan hieronder bij de FringeL Festivals en onze Gleveris poster (hiernaast).
Wilt u een exemplaar (max A1): stuur ons een e-mail: info@gleveris.nl

Workshop Theatertechniek

Hoe is het om achter de schermen in het theater te werken? Deze vraag kregen we van een deelnemer aan een lopend probeerproject. We zochten in ons netwerk en kwamen uit bij Stadsschouwburg Utrecht, waar we een ochtend te gast waren. Er kon achter de schermen, onder vakkundige begeleiding, vol op aan de knoppen worden gedraaid. Daarna mocht de deelnemer proberen zichzelf zo fraai mogelijk in de schijnwerpers te zetten. Als dank kregen we van hem een gepassioneerde aubade. De opname hiervan gaan in zijn portefeuille en de ervaringen gaat hij meenemen in zijn eigen muziekshow.

Spreken in het openbaar

Gleveris hielp bij het aandragen van het idee en onderwerp en het maken en voorbereiden van de teksten. De toehoorders van de culturele bijeenkomst waren vol lof over de voordracht; de deelneemster heeft er volgens eigen zeggen "positieve ervaringen door opgedaan en vond het Superleuk!". Dit project heeft inmiddels al vijf vergelijkbare vervolg probeerprojecten opgeleverd voor evenzoveel verschillende deelnemers.

Eigen muziekboek

Een bijzonder muziekboek gebaseerd op twaalf sterrenbeelden. Componist is Luuk Joris Verheijden.
Gleveris heeft geholpen bij het samenstellen, drukken, registreren (composities, ISMN nummer, vaste boekenprijs) en bij het uitgeven van dit muziekboek.

FringeL FestivaL 2020: vrij spelen!

Ondanks de situatie mbt COVID-19, waarvoor de organisatie en de accomodatie Muzelinck voorzorgsmaatregelen hadden genomen, werd de 8e editie van het FringeL FestivaL weer een waar muziekfeest. Er was volop belangstelling, alle 15 artiesten (uit alle windstreken) waren present, en brachten met allerlei muziekinstrumenten en zang een bijzonder afwisselend programma. Verschillende reportages in krant & radio & TV. Inmiddels een prachtige traditie met telkens een pakket van vernieuwende probeerprojecten.

FringeL FestivaL 2019: veel lef getoond!

Volgens veel aanwezigen was de 7e editie van het FringeL FestivaL in verschillende opzichten een ongekend succes. Meer weten?: kijk op verslag FF2019

FringeL FestivaL 2018, durven musiceren!

Afgaande op de vele zeer positieve reacties was de 6e editie van het FringeL FestivaL het beste tot nu toe. Méér premières, méér combinaties (van solisten van voorgaande jaren) en indrukwekkende improvisaties. Ook het niveau was weer beduidend hoger dan voorheen. Lees bijgaand Verslag FF2018 voor een goede indruk.

FringeL FestivaL 2017: muzikaal luisteren.

Het 5e FringeL FestivaL vond plaats op zondag 5 maart 2017 in de sfeervolle concertzaal van Muzelinck te Oss. De organisatie was zoals gebruikelijk in handen van Stichting Gleveris. De vijfde keer, dus reden voor een lustrumfeestje. De wethouder van cultuur/eerste locoburgemeester van Oss, Mr. Frank den Brok, wilde hiervoor graag de officiële opening verrichten. Hij schetste eerst een beeld van het rijke culturele leven in Oss en liet vervolgens blijken blij te zijn met deze parel, FringeL op de Osse kroon

FringeL FestivaL 2016, feestelijk proberen en musiceren!

Het vierde FringeL FestivaL vond plaats op zondag 13 maart 2016 in de knusse ambiance van Muzelinck te Oss. Het aanbod aan optredens was veel groter dan in het programma kon worden ondergebracht, weer 30% meer publiek, diverse interviews in het Brabants Dagblad en op D-TV, opnames op Youtube: naar alle maatstaven zit dit unieke microfestival nog steeds in de lift van een schier eindeloos hoge muziektoren. Voor een impressie van één van de vele zeer enthousiaste bezoekers: lees verder.

FringeL FestivaL 2015, hét muziekfeest om te proberen.

Het Fringel FestivaL maakt een stormachtige ontwikkeling door. Zowel kwantitatief als kwalitatief is de groei onmiskenbaar. Nam aan het eerste concert in 2008 één doelgroeper deel, in 2015 waren dat er vijftien uit diverse Nederlandse provincies. Het aantal bezoekers steeg van tien tot het tienvoud. De diversiteit in activiteiten breidde zich uit van één (piano solo) naar een breed scala van disciplines: diverse muziekinstrumenten, solo’s, duetten, muziek-gezelschappen/bands, eigen composities (zie beneden). Bovendien waren er de oogstrelende poster door grafisch ontwerper Jeroen Desain, een keurig programmaboekje door Annefleur de Baaij (ATC De Boog Nijmegen) en leidde Hester van Vugt het publiek met een vlotte presentatie door het flitsende programma. En dan te bedenken dat het aanbod van muziekcomposities in 2015 zo groot was dat de vakkundige programmacommissie (o.l.v. Ricky & Fleur van Lith) slechts de helft in het programma kon onderbrengen. Was bij het eerste concert één klub (Gleveris) betrokken, het Fringel Festival 2015 kwam tot stand met actieve inbreng van drie verschillende organisaties ('Stichting Gleveris, probeerprojecten autisme', 'Muzelinck, centrum voor de kunsten', beiden in Oss, en 'Arbeids Training Centrum de Boog in Nijmegen) en met aanmeldinge via verschillende andere instanties. De kwaliteit van de uitvoeringen was aanzienlijk hoger dan voorgaande jaren, hetgeen de toehoorders niet is ontgaan (staand applaus). Zowel de deelnemers als het publiek hebben het concept ‘probeerprojecten autisme’ goed begrepen en omarmd!

Poster: grafisch ontwerp in het kader van visualisatie autisme

Een mooie poster voor het Piano FringeL Concert 2014.
Gleveris heeft geholpen bij het formuleren van de opdracht, de afstemming met de opdrachtgever en het aankopen en uitgeven van de poster. De poster werd door opdrachtgever en diverse ontvangers beoordeeld als: "prachtig"!

Muziekkampertjes Deel 2: eenvoudige composities voor piano / klavecimbel / keyboard.

Componist: Luuk Joris Verheijden.
Gleveris heeft geholpen bij het samenstellen, drukken, registreren (composities, ISMN nummer, vaste boekenprijs) en bij het uitgeven van dit muziekboek.

Coaching van het Autisme Team 'PILLO Game Jam 2013'

Van 22 t/m 24 november 2013 vond de 'PILLO Game Jam' plaats in het Wonderlab in Eindhoven. Gleveris leverde een coach voor het Autisme Team. Dit team werkte met veel enthousiasme en originaliteit aan het ontwerp van een spel voor mensen met autisme op basis van de innovatieve PILLO Game technologie.