menu

Heb je autisme en wil je iets uitproberen?
Bijvoorbeeld hoe het is om op te treden?
Of je kunstwerken tentoonstellen?
Of iets bijzonders maken dat je wilt verkopen?
Dan kun je misschien bij ons terecht.
Gleveris organiseert namelijk persoonlijke probeerprojecten voor mensen met autisme!
In een probeerproject gaan we uit van de belangstelling en vaardigheden/talenten van jou als deelnemer.
Je doet unieke (leer)ervaringen op en werkt toe naar je eigen product.
Daarmee kun je je verder ontwikkelen en profileren (laten zien wie je bent en wat je kunt).
Voorbeelden van producten (zie ook beneden): muziekboek, poster, film, CD, expositie, uitvoering, prototype.
Gleveris is daarbij een broedstoof voor ideeën, creaties en vindingen die in de projecten ontstaan of worden ingebracht.

Voor uitleg (ook van moeilijke woorden) en informatie over wat wij wel en niet doen, ga naar vragen.
Voor meer informatie of deelname, ga naar contact

Voorbeelden van leuke projecten

Verslag FringeL FestivaL 2018, durven musiceren!

Afgaande op de vele zeer positieve reacties was de 6e editie van het FringeL FestivaL het beste tot nu toe. Méér premières, méér combinaties (van solisten van voorgaande jaren) en indrukwekkende improvisaties. Ook het niveau was weer beduidend hoger dan voorheen. Lees bijgaand Verslag FF2018 voor een goede indruk.

Workshop Theatertechniek

Hoe is het om achter de schermen in het theater te werken? Deze vraag kregen we van een deelnemer aan een lopend probeerproject. We zochten in ons netwerk en kwamen uit bij Stadsschouwburg Utrecht, waar we een ochtend te gast waren. Er kon achter de schermen, onder vakkundige begeleiding, vol op aan de knoppen worden gedraaid. Daarna mocht de deelnemer proberen zichzelf zo fraai mogelijk in de schijnwerpers te zetten. Als dank kregen we van hem een gepassioneerde aubade. De opname hiervan gaan in zijn portefeuille en de ervaringen gaat hij meenemen in zijn eigen muziekshow.

Filmreportage, fotoreportage

Je moet het maar durven: geconcentreerd een film- of foto-reportage maken van mensen die in het kader van probeerprojecten bezig zijn hun muzikale talenten te laten horen onder het toeziend oog (en luisterend oor)  van  een honderdtal toeschouwers. Gleveris recruiteerde de filmmaker en fotograaf en een professional die -indien nodig- kon coachen. Vanuit verschillende hoeken werden prachtige shots gemaakt.  De muzikanten zullen nog lang kunnen nagenieten van hun optredens. Foto hiernaast: de filmer door het oog van de fotograaf:  twee visuele probeerprojecten autisme in een flits vastgelegd.

Verslag FringeL FestivaL 2017 met als motto: muzikaal luisteren.

Het 5e FringeL FestivaL vond plaats op zondag 5 maart 2017 in de sfeervolle concertzaal van Muzelinck te Oss. De organisatie was zoals gebruikelijk in handen van Stichting Gleveris. De vijfde keer, dus reden voor een lustrumfeestje. De wethouder van cultuur/eerste locoburgemeester van Oss, Mr. Frank den Brok, wilde hiervoor graag de officiële opening verrichten. Hij schetste eerst een beeld van het rijke culturele leven in Oss en liet vervolgens blijken blij te zijn met deze parel, FringeL op de Osse kroon

Grafisch ontwerp van poster

Een aansprekende poster maken waarin duidelijk wordt gemaakt waar Stichting Gleveris voor staat: dat vond de deelnemer van dit project een mooie uitdaging. Het schitterend resultaat komt hiernaast.
Wilt u een exemplaar (max A1): stuur ons een e-mail: info@gleveris.nl

Spreken in het openbaar

Gleveris hielp bij het aandragen van het idee en onderwerp en het maken en voorbereiden van de teksten. De toehoorders van de culturele bijeenkomst waren vol lof over de voordracht; de deelneemster heeft er volgens eigen zeggen "positieve ervaringen door opgedaan en vond het Superleuk!".

Verslag FringeL FestivaL 2016, feestelijk proberen en musiceren!

Het vierde FringeL FestivaL vond plaats op zondag 13 maart 2016 in de knusse ambiance van Muzelinck te Oss. Het aanbod aan optredens was veel groter dan in het programma kon worden ondergebracht, weer 30% meer publiek, diverse interviews in het Brabants Dagblad en op D-TV, opnames op Youtube: naar alle maatstaven zit dit unieke microfestival nog steeds in de lift van een schier eindeloos hoge muziektoren. Voor een impressie van één van de vele zeer enthousiaste bezoekers: lees verder.

FringeL FestivaL 2015, hét muziekfeest om te proberen: een verrassend succes!

Het Fringel FestivaL maakt een stormachtige ontwikkeling door. Zowel kwantitatief als kwalitatief is de groei onmiskenbaar. Nam aan het eerste concert in 2008 één doelgroeper deel, in 2015 waren dat er vijftien uit diverse Nederlandse provincies. Het aantal bezoekers steeg van tien tot het tienvoud. De diversiteit in activiteiten breidde zich uit van één (piano solo) naar een breed scala van disciplines: diverse muziekinstrumenten, solo’s, duetten, muziek-gezelschappen/bands, eigen composities (zie beneden). Bovendien waren er de oogstrelende poster door grafisch ontwerper Jeroen Desain, een keurig programmaboekje door Annefleur de Baaij (ATC De Boog Nijmegen) en leidde Hester van Vugt het publiek met een vlotte presentatie door het flitsende programma. En dan te bedenken dat het aanbod van muziekcomposities in 2015 zo groot was dat de vakkundige programmacommissie (o.l.v. Ricky & Fleur van Lith) slechts de helft in het programma kon onderbrengen. Was bij het eerste concert één klub (Gleveris) betrokken, het Fringel Festival 2015 kwam tot stand met actieve inbreng van drie verschillende organisaties ('Stichting Gleveris, probeerprojecten autisme', 'Muzelinck, centrum voor de kunsten', beiden in Oss, en 'Arbeids Training Centrum de Boog in Nijmegen) en met aanmeldinge via verschillende andere instanties. De kwaliteit van de uitvoeringen was aanzienlijk hoger dan voorgaande jaren, hetgeen de toehoorders niet is ontgaan (staand applaus). Zowel de deelnemers als het publiek hebben het concept ‘probeerprojecten autisme’ goed begrepen en omarmd!

Muziekkampertjes Deel 2: eenvoudige composities voor piano / klavecimbel / keyboard.

Componist: Luuk Joris Verheijden.
Gleveris heeft geholpen bij het samenstellen, drukken, registreren (composities, ISMN nummer, vaste boekenprijs) en bij het uitgeven van dit muziekboek.

Sprookertjes: een bijzonder muziekboek

Een mooi muziekboek gebaseerd op twaalf geselecteerde prachtige sprookjes. Componist is Luuk Joris Verheijden.
Gleveris heeft geholpen bij het samenstellen, drukken, registreren (composities, ISMN nummer, vaste boekenprijs) en bij het uitgeven van dit muziekboek.

Sterrenbeeldjes: een mooi muziekboek

Een bijzonder muziekboek gebaseerd op twaalf sterrenbeelden. Componist is Luuk Joris Verheijden.
Gleveris heeft geholpen bij het samenstellen, drukken, registreren (composities, ISMN nummer, vaste boekenprijs) en bij het uitgeven van dit muziekboek.

Poster: grafisch ontwerp in het kader van visualisatie autisme

Een mooie poster voor het Piano FringeL Concert 2014.
Gleveris heeft geholpen bij het formuleren van de opdracht, de afstemming met de opdrachtgever en het aankopen en uitgeven van de poster. De poster werd door opdrachtgever en diverse ontvangers beoordeeld als: "prachtig"!

Piano FringeL Concert 2014

Stichting Gleveris organiseert dit concert in samenwerking met Muzelinck, centrum voor de kunsten op zondag 6 april 2014 van 11.00 - 13.00 uur in Oss.

Compilaatjes: een mooie verzamel-CD

Componist Luuk Joris Verheijden stelde een CD samen met muziek uit Muziekkampertjes deel 1 en 2, Sprookertjes en Sterrenbeeldjes.
Gleveris heeft geholpen bij het samenstellen, drukken en uitgeven hiervan.

Coaching van het Autisme Team 'PILLO Game Jam 2013'

Van 22 t/m 24 november 2013 vond de 'PILLO Game Jam' plaats in het Wonderlab in Eindhoven. Gleveris leverde een coach voor het Autisme Team. Dit team werkte met veel enthousiasme en originaliteit aan het ontwerp van een spel voor mensen met autisme op basis van de innovatieve PILLO Game technologie.

FringeL FestivaL 2019: veel lef getoond!

Volgens veel aanwezigen was de 7e editie van het FringeL FestivaL in verschillende opzichten een ongekend succes. Meer weten?: kijk op verslag FF2019